Saturday, June 16, 2007

Χρήστος + Lilly = LFE

Άρχισα να βλέπω LOST πάλι. Το είχα παρατήσει στην αρχή της τρίτης σεζόν, αλλά τώρα βλέπω πάλι.




Ναι, βλέπω LOST πάλι.











Δεν με χάλασε.

Monday, June 11, 2007

KNEssence

Μια φορά κι έναν καιρό, μια κάποια very special ψυχή με τραβολογούσε [disclaimer:με την καλή έννοια] σε ένα μεγάλο event που διοργάνωνε η ΚΝΕ, στο Πεδίο του Άρεως νομίζω ήταν; Μπορεί να κάνω και λάθος. Τέλος πάντων, εγώ με ΚΝΕ και τέτοια δεν έχω καμμία σχέση, βασικά δεν ασχολούμαι καθόλου με την πολιτική, δεν έχω ψηφίσει ποτέ στην ζωή μου. Ούτε και η κοπέλα ήταν (είναι) της ΚΝΕ. Η ατραξιόν ήταν ένα συγκρότημα που είχαν φέρει, τους οποίους εγώ δεν ήξερα, αλλά ευτυχώς έμαθα. Να φύγει το βίντεο, παρακαλώ.



Τρυπώσαμε έτσι στην χώρα των αξύριστων, μακρυμάλληδων, με στρογγυλά γυαλάκια, περίεργα πλεκτά καπελάκια, κολιέδες με χάντρες και άπειρες μπλούζες-τσε. Πολύς κόσμος, χαμός παιδιά, εμείς τρυπώσαμε τσάμπα. Είχε και είσοδο, 4-5 ευρώ θα ήταν, αλλά μην τρελαθούμε, σιγά μην δώσουμε και λεφτά στην ΚΝΕ, νο οφένς. Δεν λέω, είχαν κάτι ωραία stands που και που, με καλλιτεχνικές/φιλοσοφικές ανησυχίες, αποκόμματα, εργαστήρια χειροτεχνίας, ψητά καλαμπόκια και αρκετή κόκα (κόλα) και διάφορα άλλα. Και καλό είναι να μην καταδικάζουμε πριν ακούσουμε, να είμαστε ανοικτοί σε μηνύματα και τα λοιπά, αλλά πραγματικά, δεν νομίζω οτι θα πήγαινα ποτέ σε τέτοια εκδήλωση αν δεν υπήρχε το θέμα του θέματος. Ε, για να μην πολυλογώ, βγήκαν και οι Puressence οι οποίοι τελικά μου άρεσαν αρκετά, αποτέλεσαν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη/ανακάλυψη για μένα, οπότε άξιζε τον κόπο η όλη μανούβρα.

Αν σας άρεσε, google/torrent/youtube it... puressence λέγονται, έξω δεν τους ξέρει κανείς, αλλά στην Ελλάδα μας έχουν ένα κοινό. Ψάξτε το Mr.Brown, India, How does it feel. Δεν θα τρελαθούμε κιόλας, απλά είναι ένα ευχάριστο άκουσμα. Και σίγουρα, αξιοπρεπέστατη δικαιολογία για ποστ :)

Thursday, June 07, 2007

Denial

Α, btw.

Έχω γενέθλια σήμερα, χρόνια μου πολλά i guess :S

Monday, June 04, 2007

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το λατρεύω το Ίντερνετ.

Μάλλον θα πρέπει να το θέσω διαφορετικά. Λατρεύω τον τρόπο που επηρεάζει τους ανθρώπους, σε όλους τους τομείς. Ακόμα περισσότερο μου αρέσει να παρατηρώ τα κάθε λογής περίεργα και αστεία που δημιουργούνται, από ακρωνύμια και φαινόμενα, μέχρι συμπεριφορές, νέες λέξεις που δημιουργούνται για πλάκα, κουλτούρες και urban legends. Από κάτι το τόσο απλό όπως ένα LOL και ματάκια που κλαίνε (QQ) μέχρι τεράστιους πίνακες από ASCII art και 1337-$p34K (με τα απαραίτητα θαυμαστικά και το 1), απίστευτες περσόνες όπως ο I LIEK MILK και ο Μαχίρ I KISS YOU!!! (που ενέπνευσε σίγουρα και τον Μπόρατ) μέχρι και τα μπονζάι-γατάκια, άπειρες πειραγμένες φωτογραφίες με τέρατα και φαντάσματα, ολόκληρα site με LOLcats ή πειράγματα όπως το Rickrolling.




Ακόμα και τούτο δω το ρημάδι (το blogspot ντε), αλλά και σε επέκταση όλο το blogging concept έχει φοβερό ενδιαφέρον να το παρατηρείς: έχεις τους emo τύπους, μέσα στην θλίψη και τον σπαραγμό, έχεις show-off γκόμενες που την ψάχνουν και προσποιούνται οτι διαβάζουν Κάφκα, έχεις κάθε καρυδιάς καρύδι. Σε άλλους τόπους όπως myspace/hi5 έχεις περισσότερους SDK (show offs/desperates/καμμένοι), αλλά κι αυτοί την πλάκα τους κάνουν, μωρέ. Δεν κατηγορούμε κανέναν, κανείς δεν έχει άδικο και όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Kαθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι μα ό,τι γουστάρει στον χωροχρόνο του, αρκεί να μην ενοχλεί τον άλλο... απλά μας αρέσει να παρατηρούμε και να καταγράφουμε την κουλτούρα που τ-

Τι είναι το Rickroll ρωτάτε; Α, με συγχωρείτε. Λοιπόν, κοιτάξτε, είναι πολύ απλό. Ευθύς αμέσως παραθέτω ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που θα αλλάξει την ζωή σας με τον πιο απίστευτο τρόπο. Πατήστε το PLAY και μετά συνεχίστε την ανάγνωση.



RICKROLLED!LOL!

Ας αφήσω το www.urbandictionary.com (το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα για την εύρεση και αποσαφήνιση παρόμοιων λημμάτων) να εξηγήσει...

2. rickroll

To post a misleading link with a subject that promises to be exciting or interesting, e.g. "World of Starcraft in-game footage!" or "Paris Hilton blows Busta Rhymes' dick" but actually turns out to be the video for Rick Astley's debut single, "Never Gonna Give You Up". A variant on the duckroll. Allegedly hilarious.

...so instead of getting to beat off to footage of Ann Coulter getting raped by hyenas, I got rickrolled. What a day!

Ένα μικρό παράδειγμα για αυτό που προσπαθώ να αποτυπώσω. Είναι απίστευτο που από το πουθενά, δημιουργήθηκε λήμμα ξεχωριστό για κάτι το τόσο συγκεκριμένο και γελοίο. Είναι ρήμα και ουσιαστικό το Rickroll, πάει, τελείωσε. Δημιουργήθηκε μια ολόκληρη, νέα λέξη για να περιγράψει αυτό το πράγμα! Τρελαίνομαι! Είναι πολύ περίεργο πώς κάτι ξεκινάει από κάτι το πολύ μικρό και ηλίθιο και γίνεται τεράστιο και μέρος ενός παγκόσμιου κώδικα :)

ΕDIT: Πριν καλά-καλά αρχειοθετηθεί και καταγραφεί το νέο meme, το κοινό του Family Guy έλαβε το μερίδιό του στο RickRolling!!




Ωκεανός γνώσης αλλά και γουστόζικης σαπίλας, κουλής καφρίλας, δημιουργικής σαχλαμάρας και βλακείας το ιντερνέτι :) Κι αν δεν με πιστεύετε, και δεν θα σας κατηγουρούσα, δείτε την αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού μας...

LOL!!!!!1~

Friday, June 01, 2007

Καλό Μήνα

Τα νέα μου: μια αμυγδαλίτιδα με 40 πυρρετό, δύο απονευρώσεις, δύο μήνες ακόμα μέχρι τον Αύγουστο (και τρία τεύχη που πρέπει να κλείσουμε μέχρι τότε), κανένα μπάνιο μέχρι στιγμής. Πέμπτη μέρα χωρίς ιντερνέτι στο σπίτι μου, αλλά σκασίλα μου, έξι μέρες μέχρι τα γενέθλιά μου, επίσης ψιλο-σκασίλα μου, 29 χρόνια ζωής σε αυτόν τον κόσμο. Εξήντα ευρώ χρειάστηκα ευτυχώς για μια μικρο-επισκευή της μηχανής που γλύστρισε στην Εθνική- περίπου 400 υπολογίζω για να φτιάξω μια μπουκάλα, το φτερό, σπασμένους καθρέφτες, μανέτες, σέρβις λάδια, λαμπάκια και ψιλοκοκό που έχουν μαζευτεί. Δέκα ημέρες έχω να πάω γυμναστήριο και 260 ευρώ πρέπει να δώσω για την συνδρομή μου. Φτάνει με τα αριθμητικά δεδομένα, αγχώθηκα λιγάκι.

Nerdy update ψυχαγωγίας: διαβάζω την Χρυσή Πυξίδα του Πούλμαν (φανταζόμαστε όλοι την σουρεάλ εικόνα με μια τεράστια πυξίδα σε ένα, σχολικό και κίτρινο κατά προτίμηση, πούλμαν)... πήρα και το εκπληκτικό Bathroom Reader αλλά το φιλάω για το καλοκαιράκι και την παραλία. Παίζω Neverwinter Nights 2 (τόσο με το campaign όσο και με τον editor, σχεδιάζω έναν Loviatar Temple αυτόν τον καιρό, για τον persistent word της Anphillia II). Παρακολούθησα πρόσφατα: Pirates of the Caribbean, Sorry Haters και την πέμπτη σεζόν του Family Guy. Μουσικά, έχω σκαλώσει και ακούω ξανά Ugly Kid Joe, ένα απίστευτα παρεξηγημένο συγκρότημα που πλασαρίστηκε μάλλον άσχημα marketing-wise και δεν αναγνωρίστηκε η πολύ όμορφη μουσικούλα του.

Παρεπιμπτόντως, σύμφωνα με το τεστάκι που δημοσίευσε η Fish-bait, είμαι ένας κουλ dark unicorn.



Όχι, παίζουμε.

Θα κλείσω με μερικά ενδιαφέροντα πραγματάκια που μου τραβήξαν την προσοχή τις τελευταίες ώρες:

Νέο footage με την Νέσι από την Λοχ Νες! Το τέρας αμάν- παίζει κουμ-καν!

Cyberwars στην Εσθονία Βομβαρδισμός 90MB/sec για δεκάωρα.

Collect Call Cthulhu- 80's Ghostbusters επεισόδιο (κιν.σχέδια) 21 ολόκληρα λεπτά nerdy απόλαυσης

Pretty Clouds! Δεν είναι photoshopped!

Microsoft Surface Εντυπωσιακό gadget, τσάμπα είναι, θα πάρω πέντε-έξι.

Ζει 2.000 χρόνια κι έχει 2 φύλλα! Λένε οτι είναι το πιο άσχημο φυτό στον κόσμο.

και φυσικά...

Αμαλία και το 'Φακελάκι'. Εκτός από την εκρηκτική μαρτυρία της, είναι αν μην τι άλλο εντυπωσιακός ο τρόπος που ένα μπλογκ κατάφερε να ακουστεί τόσο δυνατά. Καλό ταξίδι...