Wednesday, May 30, 2007

ΟΤΕ εναντίον ΦΟΥΡΝΩΝ: 1-0



"Κοιτάξτε, είναι η τρίτη φορά που η σύνδεση έχει πρόβλημα αυτό το μήνα..."

Γενικότερα δεν είμαι ο τύπος που θα βάλει τις φωνές και θα κάνει υστερίες. Είμαι περισσότερο των πράξεων, ήρεμα και ωραία, παρά της έντασης. Σε αυτή την περίπτωση για παράδειγμα, έχω ήδη αποφασίσει οτι θα αλλάξω internet provider και μάλιστα άμμεσα. Οπότε πραγματικά, δεν έχω λόγο να είμαι αναστατωμένος, το αντίθετο μάλιστα: έχω την ηρεμία εκείνου που ξέρει ήδη κάτι που έχει αποφασιστεί. Το απαθές ύφος του τεχνικού, ο οποίος εκπροσωπεί την ίδια την εταιρεία την στιγμή που μιλάμε, δεν κάνει κάτι για να μου προκαλέσει τύψεις.

"Ναι, το βλέπω εδώ...", μουρμουρίζει και ακούω κάτι κλίκι-κλίκι από πίσω. Στο μυαλό μου φαντάζομαι τον τεχνικό, έναν πιτσιρικά που σιγορουφάει έναν φραπέ και κοιτάζει ποιο torrent να κατεβάζει, να γέρνει την SATO του προς τα πίσω και να προσπαθεί να μην χασμουρηθεί.

"Ωραία, υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε σας παρακαλώ;". Είμαι σίγουρος οτι η ψυχραιμία μου και η σταθερότητα της φωνής μου του προκαλεί εντύπωση. Ποιος ξέρει πόσες χριστοπαναγίες έχει ακούσει ο torrent-guy σήμερα.

"Κοιτάξτε, πρέπει να είναι πρόβλημα συγχρονισμού. Κάτι με τον κόμβο της περιοχής σας... θα ενημερώσω τον ΟΤΕ και βλέπουμε".

"Καλώς, σας ευχαριστώ πολύ", λέω και το κλείνω. Δεν είμαι εκνευρισμένος, ίσα-ίσα που θα γλιτώσω και χρήματα, αφού με χρέωναν περισσότερα από τους συνηθισμένους providers. Το μόνο που με κρατούσε τόσο καιρό ήταν ο φόβος οτι θα μείνω χωρίς σύνδεση για 1-2 (3...4) εβδομάδες μέχρι να ενεργοποιηθεί ξανά. So what?

Τέλος πάντων, long story short (και φτάνουμε στον λόγο που με έβαλε στην διαδικασία να γράψω). Είμαι στο γραφείο και με παίρνουν στο κινητό. Απόκρυψη. Ποτέ δεν σηκώνω όταν καλεί άγνωστος αριθμός και απόκρυψη (υπάρχουν και ενοχλητικοί, stalkers, κτλ), αλλά ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος, μπορεί να είναι κάποιο επείγον περιστατικό.

"Γειά σας, από τον ΟΤΕ καλώ, έχετε κάποια βλάβη. Θα θέλατε να μιλήσουμε λιγάκι για να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα;"

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Πάρτε ψωμιά, πάρτε πολλά ψωμιά. Δεν θα βρείτε όρθιους φούρνους.

Friday, May 04, 2007

Tuesday, May 01, 2007

Καλό Μήνα

Πρωτομαγιά σήμερα.

Μας μένουν δηλαδή 37 ημέρες μέχρι τα γενέθλιά μου, 46 ημέρες μέχρι την επόμενη αργία (Αγίου Πνεύματος) και 90 ημέρες μέχρι τις διακοπές. Μέσα στον Μάιο πρέπει να ξεμπερδέψω επιτέλους με το δίπλωμα οδήγησης (α, και να βγάλω νέα ταυτότητα- το παλιό διαβατήριο και η παλιά ταυτότητα δεν μου επιτρέπουν πια να βγω από την χώρα), ενώ πρέπει να εντείνω και το πρόγραμμα γυμναστικής/διατροφής.

Heads up λοιπόν και είθε όλοι οι στόχοι που βάλετε να επιτευχθούν :)